Παρεμβάσεις και διεκδικήσεις της Ασημίνας Σκόνδρα

-Ειδική μέριμνα για μικρές και πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, κυρίως ένδυσης και υπόδησης. 

-Κεφαλαιοποίηση της άριστης διαχείρισης της πανδημίας, επενδύοντας στον ιατρικό τουρισμό 

-Εξαιρετικά θετική η ρύθμιση για το εργόσημο, κυρίως για τους αγρότες. 

Πρότεινε στην συνεδρίαση των αρμοδίων Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για τη κύρωση των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Απρίλιο και Μάιο αντίστοιχα, η Βουλευτής του Νομού μας και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ασημίνα Σκόνδρα. 

Μεταξύ άλλων η κ. Σκόνδρα δήλωσε: 

«Συζητήσαμε την κύρωση των Π.Ν.Π. (Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου), που το περασμένο δίμηνο ρύθμισαν όλα εκείνα τα μέτρα της Κυβέρνησης, που κρίθηκαν αναγκαία για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. 

Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου από τις συναρμόδιες Επιτροπές και την ψήφιση του από την Ολομέλεια, ολοκληρώνεται ο κύκλος των έκτακτων μέτρων. 

Εκτός της έγκαιρης και αποτελεσματικής υγειονομικής αντιμετώπισης της παγκόσμιας πανδημίας, η Κυβέρνηση προχώρησε άμεσα και σε μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων κλάδων. 

Μεταξύ αυτών είναι η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ο συμψηφισμός έκπτωσης 25% με άλλες οφειλές, η επέκταση επιστρεπτέας προκαταβολής, η απαλλαγή γονέων από τροφεία και προμήθεια υπολογιστών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άλλα οικονομικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων. 

Η Ελλάδα βγήκε νικήτρια σε αυτή τη μάχη. Οι πολίτες εφάρμοσαν στην συντριπτική τους πλειονότητα, ευλαβικά όλα τα μέτρα, που θέσπισε η πολιτεία, και σήμερα πια έχουμε προχωρήσει σχεδόν στην πλήρη άρση των περιορισμών που ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου. 

Τώρα πρέπει να βρούμε, κοινωνικά και οικονομικά, εκ νέου τον βηματισμό μας, ώστε να υπερβούμε την πρόσκαιρη ύφεση και να προχωρήσουμε σε νέους ρυθμούς ανάπτυξης, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια ο Πρωθυπουργός της Χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, που συνοδεύεται από ένα γενναίο πακέτο οικονομικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των αγροτών και των ευάλωτων ομάδων και οικογενειών για τους επόμενους μήνες. 

Πρόκειται για ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν μία ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του, σε μία κρίσιμη στιγμή, όταν σε άλλα κράτη – περισσότερο πειθαρχημένα και οργανωμένα από την πατρίδα μας – η μάχη ενάντια του φονικού ιού χανόταν και χιλιάδες άνθρωποι έπεφταν θύματα αυτής της πανδημίας. 

Όπως τότε, έτσι και τώρα εμπιστευόμαστε τον Πρωθυπουργό της Χώρας και ακολουθούμε τον εθνικό σχεδιασμό επιστροφής της πατρίδας μας στην κανονικότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινα στους αρμόδιους Υπουργούς να κεφαλαιοποιήσουμε την άριστη διαχείριση της πανδημίας και την έξωθεν καλή μαρτυρία που απέκτησε παγκοσμίως η χώρα μας και να επενδύσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού όπως ο ιατρικός τουρισμός. 

Πρότεινα επίσης, να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις μικρές και πολύ μικρές, ατομικές ή οικογενειακές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, κυρίως ένδυσης και υπόδησης, ανεξάρτητα εάν απασχολούν εργαζομένους. Η ιδιαιτερότητα με τις επιχειρήσεις αυτές, είναι ότι αφενός έχασαν μία σαιζόν, αφετέρου τους έμεινε ένα στοκ εμπορευμάτων, που ίσως να μην έχει καν αποπληρωθεί. 

Στάθηκα, επίσης ιδιαίτερα, στην διάταξη που αφορά το εργόσημο, τονίζοντας τη σπουδαιότητά της ειδικά για τον αγροτικό κόσμο. 

Είναι ένα ζήτημα, το οποίο είχα ασχοληθεί κατ’ επανάληψη και ζητούσα τη θέσπισή του από τους συναρμόδιους Υπουργούς, ακριβώς για την διευκόλυνση των αγροτών, αλλά και την ενίσχυση των ασφαλιστικών εσόδων. 

Αισιοδοξώ, ότι γρήγορα η πατρίδα μας θα βρει το βηματισμό της, όπως επίσης πιστεύω, ότι όλοι μας, πολιτικοί και πολίτες, θα συμβάλλουμε, ώστε να κατακτήσουμε αυτόν ακριβώς το στόχο».