Ποιος είπε ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός δεν οδηγεί σε αδιέξοδα; Τότε όμως, αυτός που τον ακολούθησε, πέφτει στο λάκκο που ο ίδιος ετοίμαζε για τους άλλους.
Αυτό συνέβη και με τον Τσίπρα, που αφού έλυσε όλα τα εσωτερικά προβλήματα με επιτυχία, αποφάσισε να παραστήσει τον «εθνικό ηγέτη» και να λύσει δήθεν το Σκοπιανό, αφού όπως υποστηρίζει, είναι η κατάλληλη ευκαιρία.
Χωρίς να έχει εξασφαλίσει αρραγές εθνικό μέτωπο, χωρίς καν να υπάρχει ενιαία θέση της κυβέρνησής του, αφού ακόμα και ο συγκυβερνήτης του δεν συμφωνεί με την ονομασία, χωρίς ενημέρωση των κομμάτων, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις σε μια χρονική στιγμή, που ακόμα και αν ό Ζόραν Ζάεφ συμφωνούσε να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων και να απαλείψει τα αλυτρωτικά στοιχεία, δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Απολύτως αρνητική είναι λοιπόν η συγκυρία, για την επίλυση, ενός τόσου σοβαρού εθνικού ζητήματος.
Ο πραγματικός λόγος , που ο Τσίπρας έφερε το θέμα αυτό στο προσκήνιο, ήταν γιατί θεώρησε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ, θα διχαζόταν και προφανώς θα δημιουργείτο κομματικός σχηματισμός πιο δεξιά της, που θα την συμπίεζε εκλογικά. Παράλληλα έστησαν με τον Καμμένο το θέατρο, ο ένας να συμφωνεί, ο άλλος να διαφωνεί, έτσι ώστε να καλύψουν αντίστοιχα ο καθένας το δικό του ακροατήριο, μήπως και σώσουν κάτι από τα ποσοστά των κομμάτων τους, που έχουν πάρει, ανεπιστρεπτί όμως. την κατηφόρα.
Ακόμα όμως και οι καιροσκόποι λαϊκιστές κάνουν λάθη και βεβαίως τα πληρώνουν.
Όχι μόνο η Ν.Δ. δεν διχάστηκε, αντίθετα συσπειρώθηκε, διότι για την παράταξή μας τα εθνικά ζητήματα είναι κυρίαρχα και πρωτεύοντα. Μια από τις πολλές αποδείξεις είναι η στάση, της τότε κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, που παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ, δεν επέτρεψε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς λύση στο θέμα του ονόματος. Οι σημερινοί κυβερνώντες τότε, υπέγραφαν κείμενα και τάσσονταν αλληλέγγυοι στα αιτήματα των Σκοπίων, για χρήση του ονόματος «Μακεδονία».
Λάθος έκανε όμως ο Τσίπρας και στο ότι, δεν εκτίμησε τα πατριωτικά αντανακλαστικά του λαού μας.
Ήταν σίγουρος ότι οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια τελείωσαν πια , ότι οι τελευταίες ήταν οι αγανακτισμένοι που προΐστατο ο ίδιος . Πιθανώς σκέφτηκε, «έκλεισα τράπεζες, μετέτρεψα το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, ψήφισα μνημόνια, τους χρέωσα 120 δις, τους φορολόγησα με τον πιο ακραίο τρόπο, έκανα του κόσμου τις κολοτούμπες και δεν κουνήθηκε φύλλο, τώρα θα αντιδράσουν»;
Αντέδρασαν όμως οι Έλληνες, όχι για το προσωπικό τους συμφέρον, αλλά γιατί το Μακεδονικό άγγιξε την ψυχή τους, την ιστορία τους και την εθνική τους υπερηφάνεια. Αυτό είναι το μεγαλειώδες , η ενστικτώδης πατριωτική άμυνα. Επί πλέον δε, γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, να χειριστεί τέτοια σοβαρά εθνικά θέματα, είναι γνωστό άλλωστε, ότι όλοι τους στο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουν και εμπνέονται από τον κομμουνιστικό διεθνισμό.
Τρομοκρατήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησαν με όλα τα μέσα, να υποβαθμίσουν και να ειρωνευτούν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισαν τον κόσμο ακροδεξιούς, εθνικιστές και Χρυσαυγίτες. Ξέχασαν πως μαζί με τους Χρυσαυγίτες, οργάνωναν και καπηλεύονταν τους αγανακτισμένους στην Πλατεία Συντάγματος.
Δηλώνουν ότι « δεν γίνεται πολιτική στους δρόμους», σαν να μην ήταν αυτοί, που όλη τους τη ζωή μιλούσαν για λαϊκούς αγώνες και λαϊκή πάλη.
Ισχυρίστηκαν, ότι « η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια», σαν να μην ήταν αυτοί, που μονίμως ήταν στους δρόμους, πότε για τις Αμερικανικές Βάσεις, πότε για το Παλαιστινιακό, για το Μεσανατολικό, για τη Νικαράγουα και ότι άλλο προέκυπτε στην οικουμένη.
Πρέπει να μάθουν στην αριστερά ότι οι λαϊκές συγκεντρώσεις, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και δικαίωμα όλων των πολιτών, δεν είναι αριστερό προνόμιο.
Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν η πλέον συνετή και μετρημένη, όπως αρμόζει στον ηγέτη της μεγάλης πατριωτικής κεντροδεξιάς παράταξης αυτής της Χώρας.
Επέλεξε να μην κομματικοποιήσει το συλλαλητήριο, αλλά παράλληλα και να μην απέχει και έδωσε την δυνατότητα στους νεοδημοκράτες να εκφράσουν την εθνική τους ευαισθησία.
Χαιρέτισε το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπ΄όψη του, την αγωνία του λαού για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και επανακαθόρισε την θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό.
Δηλαδή δεν συζητάμε τίποτα αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμα τους και τα περί αλυτρωτισμού, δεν δεχόμαστε καμία αναφορά σε «Μακεδονικό Έθνος», αξιοποιούμε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και τότε καταλήγουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Πάντα βεβαίως με το λαό ενωμένο, διότι οι εθνικές νίκες έρχονται μόνο με εθνική ομοψυχία, σε αντίθεση με τους διχασμούς, που φέρνουν πάντα ήττες και μερικές φορές ακόμα και εθνικές τραγωδίες.